Searching...
2012. december 15., szombat

Márciustól egész nap magyarul sugároz a Marosvásárhelyi Rádió

A romániai és erdélyi közszolgálati rádióadókat működtető Román Rádiótársaság igazgatótanácsának határozata értelmében egész napossá alakul át a Marosvásárhelyi Rádió magyar adása.

Szász Attila, az intézmény főszerkesztő-helyettese az MTI-nek elmondta, reményei szerint 2013. március 2-án, a rádió fennállásának 55. évfordulóján indulhat az egész napos adás, amelynek keretében egyórás német műsor is hallható lesz majd.

Az intézményvezető szerint minderre azért nyílt lehetőség, mert a rádió megkapott egy olyan frekvenciát, amelyen korábban a román rádió kulturális csatornája sugározta műsorait. Ezáltal annak a lehetősége teremtődött meg, hogy más-más hullámhosszon egy időben "kisebbségi" és román adást is sugározzon a marosvásárhelyi szerkesztőség.

A főszerkesztő-helyettes az MTI-nek elmondta, a döntés meghozatalában egyaránt érdekelt volt a román és a magyar szerkesztőség, de korábban - míg a rádiótársaság igazgatótanácsát a marosvásárhelyi származású Demeter András vezette - a különválásnak sok ellenzője volt a testületben.

A Marosvásárhelyi Rádió jelenleg délelőtt 11-től délután 18 óráig sugároz magyar nyelvű adásokat. Szász Attila szerint nincs arra lehetőség, hogy a szerkesztőség állományát is bővítsék, de az új műsorrács már körvonalazódik. Hozzátette, ez volt a tárgya annak a pályázatnak is, amellyel februárban elnyerte az intézmény műsorokért felelős főszerkesztő-helyettesi tisztségét.

A Marosvásárhelyi Rádió magyar nyelvű adásai az új, 106,8 MHz-es hullámhosszon Székelyföld egész területén hallgathatók lesznek.

Te milyen rádiókat hallgatsz? 

(MTI nyomán)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Back to top!