Searching...
2012. december 30., vasárnap

Mi történt a héten? (5-6.)




Az ünnepek miatt szinte egy hétté torlódott összeg a mögöttünk hagyott utóbbi két periódus, így szokásos összefoglalónk is az elmúlt két hét eseményeiből merít.




Még múlt kedden - azaz decemer 18-án - került ki a blogba elképzelt-utazás sorozatunk újabb része, melyben Lövétét elhagyva, Szentegyházára, a legmagasabban fekvő és egyben arányá tekintve a legmagyarabb erdélyi városba érkeztünk meg.



Aztán - az erdélyi tematikában - írtunk egy posztot a magos Déva váráról is egyebek mellett.


Végül pedig megpróbálkoztunk egy új fajta tematikával - három poszt erejéig - melyben az első világháború után, és Trianon előtt történtek ismeretlen fejezeteiből lapoztunk fel néhányat. Úgy mint: az 1919-es komáromi véres május 1-je története, amikor is másfél száz bátor környékbeli fiatal adta életét Észak-Komárom - sikertelen - visszafoglalásáért.


Szóltunk a Baranyai-Bajai Szerb-Magyar Köztársaság dicstelen napjairól, és egy mégkevésbé ismert próbálkozás a Vendvidéki Köztársaság napjairól is készült poszt.
Érdektelenség hiányában ezt a sorozatot a közeljövőben nem folytatjuk, hiszen körülbelül 10-10 ember olvasta el az erről szóló írásokat.


A tegnapi nap történése pedig 2013-as Erdély-naptárunk első oldala: természetesen a január volt, melyet most már mindenki letölthet, innen, s ha tetszik kitehetitek háttérképnek.


Aranyfust.com (ro)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Back to top!