Searching...
2012. szeptember 25., kedd

Sípályák Erdélyben I.

Legtöbb magyar turista nyugatnak indul síelni, bár keleti irányban, nevezetesen Erdélyben is remek sípályák, síterepek vannak. A posztban a sóvidéki sípályák.


A Hargita-hegység a Keleti-Kárpátok központi csoportjának leghosszabb és legfiatalabb vulkáni hegysége, legmagasabb csúcsa a Madarasi Hargitának nevezett részen van (1801 m). Ez ma Erdély legnépszerűbb síközpontja, Székelyudvarhelytől mintegy 36 kilométerre, Sóvidéktől 70 km-re található. A síterep december közepétől április közepéig hóbiztos, kedvező időjárás esetén a szezon május közepéig tart.
Madarasi-Hargita sípálya technikai adatai:- Magasság: 1500-1760 m
- Szintkülönbség: 260 m
- Sípályák hossza: 4800 m
- Felvonók típusa: csákányos


Más Sóvidékhez közel fekvő sípályák

Havas-Bucsin Bucsin-Bogdán Bucsin-Bújdosó sípályák

Havas-Bucsin, Bucsin-Bogdán, Bucsin-Bújdosó sípályák A Havas Bucsin sípálya Parajdtól mintegy 20 km-re, a Bucsin tető előtt 1.5 km-re a jobb oldalon fekszik, a főúttól minegy 150 távolságra. A Bucsin-Bogdán a 17 km-nél, a Bucsin-Bújdosó sípálya pedig a Bucsin tetőn fekszik.
A Havas Bucsin sípálya felszereltsége:
- a pálya hossza 1149 méter, nyugati fekvésű és 14%-os a lejtő szöge
- a pálya alsó pontja a tenger szinttől számítva 1200 méter
- a pálya felső pontja a tenger szinttől 1360 méteren tálalható
- a felvonó tányéros, neve Teleschi Nascivera CK80, sebessége 2,5 m/s, és óránként 720 személyt visz fel.

Sóvidék sípályája, Szováta

Sípálya Sóvidéken: Szovátai sípálya Szováta két 1100 m hosszú sípályával rendelkezik, amelyek 1200 m tengerszint magasságban vannak és 350 méteres szintkülönbséggel rendelkeznek. A sípálya 8 km-re található a fürdőteleptől, a Medve-tó feletti Patakmajor településrészen.
A sípályák felszereltsége:
- 121 székes felvonó
- 200 m hosszúságú, 30 m szintkülönbség;
- sífelvonó 300 méteres részen
- kezdőknek babylift a segédpályán

Motoros szántúra, lovasszánozás

Motoros és lovas szánozás ErdélybenSzékelyföldön remek lehetőségek vannak lovas szánozásra és motoros szántúrák, szánozások szervezésére. Egyre több külső szolgáltató áll rendelkezésre, akik vállalják kisebb-nagyobb (egész napos vagy pár órás) túrák lebonyolítását a Madarasi Hargita térségében, a Görgényi Havasokban.
A motoros szánokat általában fix összegért, napi díjért lehet bérelni, a lovas szánozás pedig a szolgáltatóval való megegyezés, alku tárgya.


sovidekipanzio.ro  nyomán

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Back to top!