Searching...
2013. január 10., csütörtök

Kétnylevű Marosvásárhely

A Facebook közösségi oldalon jött létre a Többnyelvű Marosvásárhely – Târgu Mureşul bilingv nevű csoport, amelynek tagjai azt szeretnék elérni, hogy több magyar nyelvű felirat legyen a marosvásárhelyi Auchan hipermarketben.

Ugyanis a tavalyi arculatváltás óta a vezetőség kevesebb hangsúlyt fektet a kétnyelvűségre. Online aláírásgyűjtésükről szerkesztőségünk tájékoztatta az Auchan vezetőségét, amely megígérte, hogy intézkedik az ügyben.

Leonard Nistor, a hipermarket igazgatója kedden délután magyarul és románul megfogalmazott levélben fordult szerkesztőségünkhöz, amelyben kifejti, az Auchan elsők között volt Marosvásárhelyen, amely hangsúlyt fektetett a kétnyelvűségre. A tavalyi arculatváltás után azonban egy sajnálatos hiba miatt a mérleg és a pénztárgépek feliratait az általános modell szerint gyártották, azaz csak románul. „Köszönjük vásárlóink észrevételeit. A hibát kijavítjuk, hogy továbbra is a Maros megyeiek kedvenc áruháza maradjunk” – fogalmaz az igazgató.

Leonard Nistor a levelében ugyanakkor megjegyzi: a marosvásárhelyi Auchan tiszteletben tartja a társadalmi sokszínűséget, példa erre, hogy az alkalmazottak több mint 55 százaléka magyar, és több mint 50 százalékuk vezetői beosztásban dolgozik. A pénztárgépeknél dolgozó alkalmazottaknak több mint 90 százaléka beszél magyarul.

A www.petitieonline.ro oldalon található petíciót szerda délutánig mintegy 283-an látták el kézjegyükkel. A csoport tagjai Facebook oldalukon elismerésüket fejezik ki a hipermarket vezetőségének nyitottságáért, és megjegyzik: az Auchan marosvásárhelyi áruházának vezérigazgatója ígéretét betartva valóban kihelyezett néhány kétnyelvű feliratot. „Elismerésünk a nyitottságukért! Kérdéses azonban, hogy ez a vég, vagy pont a kezdet?” – olvasható a közösségi oldalon. Azt, hogy pontosan mikor láthatunk kétnyelvű feliratokat is, még nem lehet tudni, ugyanis a bukaresti marketinosztálytól függ mindez – tájékoztatott legutóbb a helyi vezetőség képviselője, Andreea Pop.


Székelyhon.ro

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Back to top!