Searching...
2012. október 8., hétfő

Nemzetközi művésztelep a gyimesi Borospatakon – VIDEÓ


Borospatak Gyimesközéplokhoz tartozik, az ottani Boros skanzen és panzió tulajdonosai, Szász István és Mária döntöttek úgy, hogy a gyimesi csángó értékmegőrző tábor égisze alatt idén októberben megnyitják az I. nemzetközi művésztelepet.
A számozás azt is jelzi, hogy folytatandó kezdeményezésről van szó, ami e válságos időkben igen bátor vállalkozás, de Szászék a művészetek elkötelezett támogatói, bíznak abban, hogy tovább- ra is vendégül láthatják majd a hazai és külföldi képzőművésze- ket, nevet, rangot szerez magának ez a művésztelep is, gyümöl- csöző lesz az értékteremtés ebben a táborban is. Komoly ígéret erre a kedden nyílt zárókiállítás anyaga.

A táborozó festők, grafikusok, szobrászok, fotóművészek munkái bizonyítják, a művésztelep ösztönző keretet nyújt az alkotásra: szép tájat, hagyományaiban, sajátosságaiban különlegesen gazdag és érdekes közösséget, alkotókedv-serkentő hangulatot, kényelmet, kikapcsolódást is. Egyszóval aki megtapasztalta a borospataki vendégszeretetet, biztos szívesen visszatér majd ide, és másokat is a művésztelepre csalhat. 

Az idei résztvevők – Antal Imre, Ásztai Csaba, Balássi Csaba, Bálint Zsigmond, Gaál András, Holló Barna, Orth István, Márton Árpád, Nagy Előd, Nagy Ödön, Simó Enikő, Vetró András, Szász István – Gyimesfelsőlok, Pomáz, Csíkszereda, Marosvásárhely, Nagyvárad, Nagyszeben, Budapest, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Biatorbágy képviseletében dolgoztak a táborban. A név- és helynévsor alaposan bővülhet a jövőben. Mert remélhetőleg nem marad el a tervezett folytatás. Sikert, kitartást, kellő anyagi hátteret kívánunk hozzá a szervezőknek.

e-nepujsag.ro

Nézze meg Csúcs Mária összeállítását,
amely a Duna Tv Híradójában került a képernyőkre:



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Back to top!