Searching...
2012. november 16., péntek

Töltöttkáposzta- és hurkafesztivál Sepsiszentgyörgyön (fotók)



Sepsiszentgyörgyön szervezték hétvégén a töltöttkáposzta- és hurkafesztivált, melyen tizennégy csapat főzött finomabbnál finomabb ételeket.
A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátó Egységek Szövetsége (SVESZ) által első alkalommal szervezett fesztiválon különleges ízeket, hagyományos és új recepteket ismerhettek meg az érdeklődők, a baráti társaságok pedig jó hangulatban dolgoztak és kínálták a kész ételeket. Volt, aki a közepes méretű, keményre töltött káposztákra esküdött, de volt olyan csapat is, amely nagyméretű töltelékeket főzött, sok vágott káposztával és füstölt húsdarabokkal. A hurkatöltésre kevesebben vállalkoztak, mint a káposztatöltésre, és a hurkát készítők szerint semmihez sem fogható a házi készítésű hurka íze, bármilyen finomat is áruljanak a hentesüzletekben.



A csapatok között többen is saját termsztésű káposztát töltöttek meg, és különböző füstölt hústerméket is kínáltak a kíváncsiskodó és éhes nézelődőknek. Kóstolni lehetett májas- és véreshurkát, füstölt kolbászt, háziszalámit és természetesen különféle ízű töltött káposztát is.

Székelyhon.ro

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Back to top!