Searching...
2013. február 2., szombat

TOP 5 - 2013 január


Már néhány napja februárt írunk, épp ezért most összeszedtük nektek legnépszerűbb januári posztjainkat, hogy legyen mit olvasni a hétvégén.




 Hófödte erdélyi vidékekről küldött képeket Ferenczi Lehel-Zsolt. Ezekből mutatunk meg most néhányat nektek. A Hargita télen. 








Valójában semmi nem utal rá, hogy Stoker Vlad Ţepesről mintázta volna Drakula alakját, sőt, a gróf magában a regényben - ami fölött sokan átsiklanak - explicit módon, többször is székelynek mondja magát, így valójában a világirodalom leghíresebb székelye.









Ha először találod szembe magad a Déli-Kárpátok e fenséges vonalaival, rögtön azt fogod gondolni, hogy milyen igazságtalan a sors, hogy ezt elvette tőled. Én erre azt mondom: még mindig a tiéd.
Major Zoltán képeit elnézve, a gyanútlan szemlélő könnyen azt hihetné:  svájci, vagy épp német hegyek közt készültek a fotók. De nem, barátom: Fogaras környékén járunk.




Bár talán a télies idő java még csak most következik, most mégis az ősz színeit mutatjuk meg nektek - mozgó képben - egy zseniális videón, kedves barátunk, Major Zoltán jóvoltából.







Az elmúlt napokban többen is posztoltatok képeket Erdélyi Képek közösségi oldalunkra a gyergyószárhegyi Lázár-kastélyról. Így biztos érdekel titeket a kastély történet is. Utánajártunk!







Aranyfust.com

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 
Back to top!